top of page

 

Vi som startet  Miljøpiratene fikk et nært forhold til havet i tidlig alder. Vi er overbevist om at barn som opplever havets eventyr tidlig i livet, vil utvikle samme behov for å ta vare på havet i fremtiden som vi i Miljøpiratene har i dag. 

Menneskene 

Jenta på steinen

Rebekka de Leon 

Arbeids psykolog og konseptdesigner

Fra Jeløya/Moss

 

Det var en gang en jente som I barndommen var innom favoritt steinen sin i strandkanten nesten daglig. Der ble mange timer tilbrakt med å filosofere over havet og dets mange mysterier. Sommerne ble tilbrakt på hytte i strandkanten og i båt på Sørlandet. I studietiden opprettholdt hun sin interesse for havet med sommerjobb på båter i Oslofjorden. Etter mange år i næringslivet har hun nå tatt steget inn i det hun brenner mest for, havet og behovet for dets ivaretagelse.

Med et øye under vann

Lena Fagerwing

Marinbiolog

Fra Stockholm

 

Etter at hun som barn hadde sett sin første sjøstjerne på en ferie på Sveriges vestkyst har livet hennes handlet om hav og atter hav. Hun utdannet seg som marin biolog med master i International Fisheries Management. Lena trenger lukten av tang for å være lykkelig. Formidling av havets skatter og eventyr til barn og ungdom har blitt Lenas arbeidsfelt og store drive.

 

Med saltstenk i håret

Roger Pettersson

Siviløkonom og fotograf

Fra Vänersborg

 

Roger er oppvokst ved Vänern (Sveriges største innsjø). Allerede som 16 åring opplevde han at Vänern ble for liten og mønstret på den danske fullriggeren Georg Stage. Mellom studier og arbeide fortsatte han å ivare ta sin interesse for havet og båter gjennom jorden-rundt seilas, noen år på fraktebåt, og utallige seilaser på ulike seilskip. Han har fortsatt ikke mønstret av. 

Jakten på skatten

Kjersti Eskild Havenstrøm

Samfunnsviter 

Fra Gjerdrum

 

Møtene med skumle brennmaneter og jakten på krabber om sommeren trigget interessen for havets eventyr. Somrene på Sørlandet i barndommen inspirerte til sommerjobb på båt i studietiden. Kjersti er historiefortelleren med masse erfaring fra amatørteater, både som skuespiller og regissør, og elsker eventyrene om havet.

 

Med blikket på horisonten

Leif Sindre Johannessen

Marinbiolog og pedagog

Fra Moi

 

Leif Sindre har tilbragt somrene på Hidra, med utsikt så langt at du ser horisonten bøyer av. Til tross for det, har han brukt mer tid i tareskogene under overflaten, enn over. Marin biologi ble et naturlig valg, kombinert med ett år på Svalbard, ekspedisjon på Galapagos og diverse forskningstokt i det arktiske hav, samt seilaser rundt jordens klode. Med pedagogisk utdannelse i tillegg, har Leif Sindre lett for å åpne andres øyne for havet og horisonten. 

 

Please reload

bottom of page